Este folosit īn aromoterapie pentru īnlăturarea senzaţiei de oboseală, precum şi pentru a conferi o stare de spirit optimistă, de-a lungul īntregii zile. Are efect calmant asupra sistemului nervos, combătānd anxietatea, nervozitatea şi insomnia. Folosit intern, este un bun adjuvant īn tratarea răcelii şi īntărirea imunităţii, alături de alte uleiuri esenţiale şi tincturi din plante ce au gustul picant. Are proprietăţi anticoagulante, de aceea poate fi folosit pentru īmbunătăţirea circulaţiei sanguine.

La nivel digestiv, se recomandă pentru cazurile de pierdere a poftei de māncare, balonări, dispepsie. Poate fi adăugat la prepararea dulciurilor pentru a conferi o aromă deosebită.

Extern, ajută īn tratare acneei, se pun 1-2 picături direct pe zona afectată. De asemenea, conferă pielii mai multă luminozitate şi strălucire, ajutānd la regenerarea celulelor epiteliale. Precauţiile īn folosirea acestui ulei se referă mai ales la caracterul său fotosensibilizant, de aceea nu trebuie să fie aplicat pe piele īnainte de expunerea la soare.