Acesta se extrage din pulpa fructului sau din seminţe. Consumarea zilnică a uleiului de cătină īntăreşte sistemul imunitar şi are efect energizant natural, fiind bogat īn vitamine (A, C şi E), nutrienţi, minerale (fier, zinc, seleniu).

Previne formarea şi dezvoltarea celulelor canceroase, are un puternic efect anti-oxidant, īntārziind procesele de degenerare şi īmbătrānire. Īmbunătăţeşte funcţionarea inimii precum şi a sistemului circulator, fiind indicat persoanelor care suferă de afecţiuni cardio-vasculare. Este ideal pentru elevi şi studenţi īn perioadele de studiu intens, deoarece are un efect regenerator asupra sistemului nervos.

Conferă un aspect frumos pielii. Aplicat extern, ajută la vindecarea mai rapidă a rănilor. Este uleiul cel mai recomandat a se aplica īnainte de expunerea la soare deoarece protejază pielea īmpotriva radiaţiilor UV, iar pe de altă parte ajută la o bronzare mai rapidă. Avānd o nuanţă uşor roşiatică poate fi folosit cu succes pentru efectul său auto-bronzant.