Folosirea sistematica a acestei plante reduce riscul aparitiei tromboflebitei. Ea poate fi folosita atat intern cat si extern, dar trebuie tinut cont de faptul ca necesita o perioada lunga de utilizare pentru instalare si stabilizare a efectelor.

Deoarece contine principii active cu efect puternic anticoagulant, nu trebuie administrata persoanelor care au probleme de coagulare a sangelui sau celor aflate sub medicatie anticoagulanta.

Florile au efect antispastic, aromatic, carminativ (elimina gazele intestinale), diuretic, emolient, usor expectorant si usor sedativ. Infuza se foloseste pentru tratarea insomniei, a tensiunii nervoase, palpitatiilor, nevralgiior, durerilor menstruale si pentru pevenirea tulburarilor intestinale.

Decoctul, adaugat in apa de baie, are efecte benefice la persoanele care sufera de dureri reumatice, articulatii umflate, pentru vindecarea mai rapida a echimozelor (vanatailor) etc. Substanta obtinuta prin distilarea sucului stors din florile aflate la varful plantei sunt un bun remediu impotriva conjunctivitei. Tot pentru conjunctvita se pot face si spalaturi cu macerat.