Intern, salvia este folosita pentru reducerea secretiilor corporale abundente, cum ar fi lactatia, salivatia excesiva, transpiratia mai ales cea nocturna. Pentru aceasta din urma se foloseste atat intern, cat si extern (bai in care se pun frunze de salvie).

Impotriva infectiilor bucale sau gingivale se face gargara cu infuzie sau macerat la rece de salvie. Maceratul se obtine din amestecul unei lingurite de pulbere de salvie cu 200 ml apa, care se lasa opt ore la temperatura camerei. Cataplasme cu acest macerat se mai folosesc si in probleme ale pielii sau intepaturi de insecte.

Sucul proaspat stors se poate aplica pe abcesele dentare, iar in caz de miros neplacut al gurii (halitoza) se mesteca doua-trei frunze proaspete de salvie. Pentru femei, este un bun reglator hormonal, indicat mai ales in caz de infertilitate sau tulburari de menopauza. Poate fi folosita si sub forma de condiment; imbunatateste digestia. Pulberea de salvie este excelenta pentru igiena orala.

In amestec cu alte pulberi (de cuisoare, busuioc, scoarta de stejar, menta, sare) se realizeaza un remediu foarte bun pentru curatarea dintilor. Pentru purificarea aerului si alungarea insectelor din incaperi, in trecut, se ardeau, in interiorul acestora, cateva frunze de salvie uscata.