Preparatele pe baza de ridiche sunt foarte utile in tratarea afectiunilor ficatului, splinei si vezicii biliare. Mai sunt folosite pentru a elimina durerile de cap si insomnia.

Cenusa obtinuta prin uscarea ridichilor si apoi arderea lor se foloseste in medicina indiana pentru a reface sanatatea stomacului. Pentru tratarea hemoroizilor se administreaza dimineata si seara, 60 pana la 90 ml de suc proaspat stors de ridiche.

Sucul este un bun remediu si pentru tratarea disuriei (urinare dureroasa), a stranguriei si a durerilor uretrale severe. In cazurile de cistita, dar si pentru a ajuta la dizolvarea calculilor urinari, se recomanda 150 ml de suc de ridiche baut o data pe zi, timp de 15 zile.

Impotriva tusei, raguselii sau a altor afectiuni ale aparatului respirator, se prepara un sirop din miere si ridiche, in cantitati egale, la sfarsit adaugandu-se si putina sare (sare de roca, neiodata).

Se va lua cate o lingura de trei ori pe zi. Pentru eliminarea cosurilor si a punctelor negre de pe fata, se spala fata cu apa in care s-au macerat in prealabil, timp de opt ore, cateva seminte de ridiche. Macerarea in otet a 35 grame de seminte macinate si apoi aplicate pe petele albe (leucoderma) grabesc repigmentarea lor.