Continuam astazi cu prezentarea variantei scurte, de o zi, a procedurii de purificare pe care viitorii parinti trebuie s-o urmeze cu 4-6 saptamani inainte de momentul planificat al conceptiei. Care este scopul acesteia, am vazut in articolul precedent. Acum, la treaba!

Mai intai, dimineata, pe nemancate se face un masaj cu ulei, pe tot corpul dupa care, un dus sau o baie foarte fierbinte. Este interzisa folosirea sapunului sau a gelului de dus, intrucat acestea nu sunt in intregime naturale. Daca se doreste eliminarea surplusului de grasime de pe piele, indicata este folosirea unui prosop de hartie. Apoi, urmeaza procedura propriu-zisa.

Aceasta consta in administrarea unui remediu purgativ: 40 ml ulei de ricin sau un ceai de crusin foarte concentrat (2 linguri de planta la 250 ml apa). In lipsa acestora se poate folosi orice infuzie de planta laxativa: boz, senna etc. Imediat dupa aceasta se vor declansa 5-10 scaune diareice, care vor permite eliminarea toxinelor acumulate in organism.

Dupa incheierea procedeului, prima masa se va lua doar atunci cand va aparea senzatia de foame si va consta intr-un porridge de orez in care se poate adauga unt. Pe parcursul intregii zile se va consuma doar mancare lichida si calda, porridge-uri calde de cereale si se vor evita carnea, bauturile acidulate, fructele sau legumele crude. Se va bea doar apa calda ori ceai.

Dupa efectuarea acestei proceduri se recomanda abstinenta totala pana la realizarea propriu-zisa a actului de conceptie. In acest fel, organele sexuale vor avea timpul necesar pentru a se regenera si a produce fluide reproducatoare de calitate. Femeile infertile trebuie sa faca, in plus, spalaturi vaginale frecvente cu 50 ml lapte sau unt clarifiat caldut. Acestea se fac in pozitia culcat pe spate cu genunchii indoiti.

Alimentatia femeii insarcinate

Dupa ce ambii parteneri au urmat cu strictete terapia de mai sus, se poate infaptui actul de conceptie. Din momentul in care s-a confirmat sarcina, femeia trebuie sa renunte la alimentatia picanta. Exista anumite alimente care-i sunt recomandate, pentru a favoriza stabilizarea si dezvoltarea armonioasa a fatului.

Astfel, in prima luna de sarcina femeia trebuie sa consume: lapte (cat mai pur si, daca este posibil, sa provina de la o vaca hranita cat mai natural), unt clarifiat, orez etc.

In a doua luna: lapte indulcit cu miere, zahar brun sau lemn dulce, eventual procesat cu plante dulci: nalba, flori de salcam, etc

Luna a treia: porridge-uri de cereale fierte in lapte in care se adauga unt clarifiat.

Luna a patra: unt proaspat, iaurt, lapte acru si orez. Luna a cincea: lapte, unt clarifiat si orez rosu.

Luna a sasea si a saptea: lapte procesat cu plante dulci si unt clarifiat.

In luna a opta se repeta regimul indicat in luna a treia.

In tratatele ayurvedice se afirma ca parintii care au urmat indicatiile de mai sus vor avea un copil sanatos, viguros, cu o culoare a pielii foarte frumoasa si inzestrat cu multa inteligenta.