Revenim astazi cu prezentarea etapelor ce trebuie parcurse in vederea tratarii astmului.
Asadar, dupa realizarea vomei terapeutice despre care am vorbit in articolul anterior, urmeaza fumigatiile. Faina de ovaz integral amestecata cu putin unt clarifiat se va arde, iar fumul rezultat se inspira si se expira doar pe gura (sunt necesare cinci asemenea respiratii). Trebuie sa stati cu capul deasupra vasului in care faina este arsa si sa va acoperiti capul cu un prosop, ca la inhalatii. Acest procedeu ajuta la eliminarea depozitelor de mucus aderent care nu s-au eliminat de pe caile respiratorii in timpul vomei terapeutice.
In alimentatie trebuie introduse urmatoarele alimente-remediu:
• Supa de fasole mung in care adaugati sare, piper negru, ghimbir si ghee;
• Supa de ciuperci si supe de legume preparate folosind unt clarifiat;
• Terciuri de cereale mai vechi de un an: orez, grau sau ovaz, in care adaugati chimen, iarba mare, piper lung;
• Atunci cand va este sete, inlocuiti apa simpla cu decoct de cedru.
Este important sa apelati la urmatoarele remedii consecvent, pe o perioada de cel putin cateva luni:
• Pasta obtinuta din pulbere de piper lung, ghimbir, amla, miere si zahar brun.
• Amestecati, in cantitati egale, pulbere de iarba mare, cenusa de ovaz si piper negru. Din acest amestec luati cate 0,5 grame de 3 ori pe zi, impreuna cu apa calda.
• Zaharul brun amestecat cu o cantitate egala de ulei de mustar, administrat zilnic (o lingurita de trei ori pe zi), este foarte eficient in tratarea astmului daca este luat cel putin trei saptamani.
• In cazurile de dispnee, folositi urmatorul amestec: pulbere de turmeric, piper negru, piper lung, zahar brun si stafide, in parti egale.
• Zahar brun (52g), rasina de bambus (25g), piper lung (13g), cardamom (7g), scortisoara (3g). In medicina indiana acest amestec poarta numele de Shitopaladi Curna si este folosit cu succes in tratarea tusei si a astmului. Administrare: cate o lingurita de trei ori pe zi.
In cazul in care astmul este asociat cu o senzatie generala de uscaciune a organismului sau cu o senzatie locala de uscaciune in zona gatului, a pieptului sau a gurii, este necesar sa consumati mai mult unt clarifiat, fie adaugat in mancare fie luat singur, cate 1-2 lingurite de unt clarifiat cald (lichid) luat cu apa calda.
Urmariti sa evitati:
• Expunerea la praf, fum si vant;
• Expunerea la frig sau folosirea apei reci (pentru baut sau spalat);
• Efortul fizic excesiv;
• Consumul alimentelor care favorizeaza acumularea toxinelor in organism: alimente grele, incompatibile;
• Consumul predominant de alimente uscate (dieta lipsita de alimente lichide: supe, ciorbe, terciuri);
• Consumul unei cantitati de hrana prea mici (obiceiul de a tine prosturi negre) sau prea mari, precum si nerespectarea orelor de masa;
• Constipatia (evacuarea trebuie sa se produca o data pe zi, dimineata; o evacuare la un interval mai mare trebuie corectata).
Publicat in CRONICA ROMANA in data de 10.01.2011