Extern, pulberea de nucsoara se foloseste pentru a fi presarata pe rani, grabindu-le acestora vindecarea. Procesata cu ulei de susan, in medicina indiana, nucsoara se utilizeaza pentru masaje in cazul paraliziilor generale sau faciale. Poate fi amestecata cu miere si, aplicata pe cicatrici, le elimina complet. In hipotermie si transpiratii reci, se frictioneaza intreg corpul cu aceasta pulbere, eventual amestecata cu ghimbir.

Decoctul se foloseste pentru gargara, in cazurile de stomatita, halitoza, dureri de dinti si pentru a intari dintii si gingiile. De asemenea, ajuta la tratarea debilitatii cardiace, menoragiei, a durerilor de cap precum si pentru reglarea ciclului menstrual (daca este consumat zilnic). Daca in decoct se mai adauga ghimbir si scortisoara, poate fi utilizat in tratarea afectiunilor aparatului respirator (astm, tuse, hempotizie, sinuzita), diaree si diureza marita.

Durerile de dinti mai pot fi diminuate prin simpla mestecare a nucsoarei. Uleiul obtinut din aceasta imbunatateste digestia si reda apetitul, reduce considerabil spasmele si contractile musculare, dar este si un bun detoxifiant.