Inlocuirea tratamentelor hormonale – care implica anumite riscuri pentru paciente – cu tratamente naturale (plante ce contin fito-hormoni), elimina efectele secundare nedorite si mentin sanatatea hormonala a femeii pe termen indelungat. In caz de menstre abundente, chisturi sau fibroame, plantele fito-estrogenice se vor folosi cu prudenta deoarece pot influenta in rau aceste probleme. Ele se vor inlocui cu plante fito-progesteronice.

Trifoiul rosu este puternic estrogenic si foarte bogat in magneziu, calciu, fosfor, potasiu si vitamina C.

Damiana are un efect puternic revigorant si afrodisiac.

Pueraria Tuberosa alaturi de Pueraria Mirifica si Pueraria Lobata sunt bogate in fito-estrogeni si, pe langa efectul de crestere a sanilor, previne si osteoporoza, iar tenul devine frumos si luminos

Shatavari (asparagus racemosus) regleaza nivelului de estrogen in organism si contribuie esential la mentinerea sanatatii hormonale a femeii.
Rezultate foarte bune se obtin prin combinarea uneia sau a mai multor plante fito-estrogenice cu cel putin o planta care stimuleaza productia de progesteron.

Yamul are un puternic efect fito-progesteronic, iar pe langa cresterea sanilor, poate trata si chisturile mamare, ovariene sau uterine.

Printre plantele de pe la noi cu efect de marire a sanilor gasim: lemn dulce, seminte de in, marar, fenicul, anason, chimen etc. Pot fi luate fie sub forma de pulbere fina, tinuta 15 minute sub limba, fie sub forma de tinctura, ori ca atare, mestecate bine si apoi inghitite.

Masarea zilnica a sanilor amplifica efectul plantelor. Pentru acest lucru sunt necesare uleiuri precum:

  • ulei presat la rece din germeni de grau;
  • ulei presat la rece de susan in care s-a adaugat ulei esential de fenicul, marar, anason;
  • ulei de masline in care s-au macerat, minim 2 saptamani, oricare din plantele mentionate