Folosit īncă din timpuri străvechi īn medicina chinezească şi tibetană, Goji este un fruct mic, alungit, de culoare roşie, cu gust plăcut dulce-acrişor. Beneficiile aduse sănătăţii, foarte importante de altfel, sunt:
• Optimizează funcţionarea sistemului nervos central, īmbunătăţind memoria şi prevenind instalarea bolii Alzheimer. Ajută la buna funcţionare a organelor de simţ, prevenind deteriorarea prematură a acestora ca urmare a procesului de īmbătrānire. Datorită unui conţinut ridicat de vitamina A, Goji este indicat īn special celor cu probleme de vedere.
• Acţiunea sa asupra sistemului nervos se reflectă şi la nivelul stării de spirit – īnlătură stările astenice, depresive, lipsa de dinamism şi energie, īmbunătăţeşte calitatea somnului şi a vieţii sexuale.
• Este vitalizant şi energizant, fiind recomandat atāt pentru menţinerea unei forme fizice deosebite, cāt şi pentru īmbunătăţirea performanţelor sportive.
• Sucul are proprietăţi anticoagulante, fiind util hipertensivilor şi celor cu valori crescute ale colesterolului.
• Poate fi folosit, īn egală măsură, atāt īn curele de slăbire, cāt şi īn alimentaţia celor care doresc să mai acumuleze ceva kilograme, deoarece normalizează greutatea.
• Este unul dintre puţinele alimente care conţin germaniu, ce ajută īn tratarea şi prevenirea anumitor tipuri de cancer.
• Este un foarte bun antioxidant, diminuānd acţiunea distrugătoare a radicalilor liberi īn organism. Reglează funcţionarea sistemului imunitar (alergiile nu sunt altceva decāt reacţii anormale ale acestui sistem).
Doza recomandată pentru consumul zilnic este īntre 10 şi 30 de grame de fruct uscat, iar pentru sucul proaspăt, īn jur de 30 de ml, de două ori pe zi. Spre deosebire de alte sucuri de fructe, sucul de Goji trebuie consumat īn cantitate mică, pentru a nu da naştere anumitor reacţii adverse, cum sunt durerile de cap. Poate fi preparat şi sub formă de infuzie, cantitatea fiind de 5-15 grame la o cană de apă.