Medicina indiana foloseste fructul de mango atat copt cat si necopt, in remedii terapeutice diferite. Un bun remediu se prepara din pulpa fructului (care in prealabil fusese fiert) lasata cateva ore la macerat in apa, apoi indulcita cu zahar brun. Este eficient impotriva insolatiei, contracararea efectelor caldurii puternice din timpul verii sau pentru eliminarea febrei cauzate de expunerea prelungita la soare.
Feliile taiate din fructul necopt si lasate sa se usuce la soare sunt o sursa importanta de vitamina C. De asemenea, fructul copt este util in tratarea constipatiei si are efect emolient intestinal. Se mai foloseste ca tonic cardiac, adjuvant in tratarea afectiunilor splinei sau pentru oprirea sangerarilor in cazul afectiunilor hemoragice.
Printre indicatii se mai afla: iritabilitate la stomac, probleme urinare, leucoree, hemoroizi, oftalmie. Sucul de mango proaspat, in amestec cu miere, este un bun tonic hepatic. Semintele (samburii din interiorul fructului) sunt puternic astringente si se recomanda impotriva diareei, dizenteriei, menoragiei. Pulberea obtinuta din seminte are efect antihelmintic, cu eficienta sporita in tratarea ascaridiozei.