Acumularea de toxine este considerata principalul inamic al unei sanatati bune. Toxinele reprezinta reziduuri provenite din mancarea incomplet digerata, care se acumuleaza in celule, in fluidele corporale si tesuturi. Aceasta acumulare slabeste corpul si sistemul imunitar, cauzand imbatranire si boala.

O modalitate eficienta de a elimina toxinele o reprezinta consumul constant de apa fierbinte (eventual adaugati putina pulbere de ghimbir). Prin incalzire este incorporata incarcatura informationala a elementului foc, care magnetizeaza proprietatile apei. Aceasta practica amplifica puterea focului digestiv. Cu cat focul digestiv este mai puternic, cu atat sistemul imunitar va fi mai puternic, vigoarea fizica si tonusul psihic vor creste, iar starea de sanatate va fi mult imbunatatita. Atentie: apa nu trebuie reincalzita.

Baile terapeutice cu plante pot fi realizate fie ca parte a unor tratamente ayurvedice, fie ca parte a unui regim de viata sanatos. Daca sunt respectate recomandarile legate de temperatura, presiune, adecvarea plantelor in concordanta cu tipul constitutional, baile au efecte remarcabile (ajuta la eliminarea toxinelor, infrumuseteaza pielea, imbunatatesc mobilitatea articulatiilor, au efect reintineritor etc.).