Folosirea acestora este cunoscuta din toate timpurile ca fiind o metoda terapeutica foarte eficienta. Administrate fie intern, fie extern sub forma de bai sau chiar comprese, apele sulfuroase pot vindeca o gama larga de afectiuni. Au un gust amar-astringent si un miros specific puternic, iar administrate intern, in doze mici, au efect laxativ, diuretic si sudorific. In doze mai mari au efect purgativ. De aceea sunt indicate in constipatie, mai ales cand aceasta este asociata cu hemoroizi.

Au si un efect stimulant asupra glandelor secretoare ale pielii si a membranelor mucoaselor bronhiale. Sunt utile in tratarea bolilor ficatului (hepatomegalie, dispepsie), splenomegalie, boli ale aparatului digestiv, colici, ascita, anumite cazuri de febra cronica etc. Baile cu ape termale sulfuroase vindeca afectiuni ale pielii, precum psoriazis, pitiriazis, eczeme, scabie, mancarimi, acnee.

Bolile grave de piele pot fi vindecate prin folosirea unor unguente ce contin o concentratie mare de sulf. Aceste bai termale sunt folositoare si in cazuri de astm, tuse, reumatism, guta, consumptie sau debilitate cronica.