Curenţii puternici de aer, dormitul fără a purta măcar un tricou, aerul condiţionat, băile sau duşurile reci favorizează apariţia nevralgiilor intercostale. Iată ce puteţi face pentru a scăpa de astfel de ne­plă­ceri. Ţineţi cont, însă, că atunci când nevralgia este situată într-o zonă mai greu accesibilă (de exemplu în dreptul omoplatului) va trebui să vă ajute cineva pentru realizarea următoarelor proceduri:

1. Mai întâi, realizaţi un masaj (minim 15 minute) al zonei afectate cu următorul remediu: mai întâi amestecaţi ulei de ricin – 2 linguri, ulei de cimbru, ulei de scorţişoară, ulei de cuişoare – câte 10 picături, sare – jumătate de linguriţă. Cei cu pielea ceva mai sensibilă, predispusă la iritaţii şi înroşire, vor folosi o cantitate mai mică din aceste uleiuri esenţiale. Încălziţi preparatul în bain-marie, până ce ajunge la limita maximă pe care o puteţi suporta, apoi puteţi începe masajul.

2. Apoi, aplicaţi pe zona deja masată un săculeţ plin cu sare încălzită, lăsându-l aşa circa zece minute. Ca alternativă, puteţi folosi un obiect metalic încălzit în pre­a­labil – de exemplu, puneţi o cratiţă pe foc – luaţi apoi un prosop, puneţi-l vreme de câteva minute pe obiectul metalic încălzit, după care plasaţi-l exact pe locul dureros. De­oarece prosopul nu reţine căldura trebuie să repetaţi această operaţie la intervale foarte scurte de timp (câteva secunde). Mare atenţie în­să: înainte de aplicarea propriu-zisă, verificaţi de fiecare dată tempera­tura prosopului cu dosul palmei, pentru a nu vă provoca eventuale arsuri.

3. Încheiaţi seria de proceduri prin aplicarea unei cataplasme pre­pa­rată dintr-un amestec din făină de muştar, pulbere de scorţişoară şi ghimbir, un vârf de linguriţă pulbere de ardei iute şi sare cu puţină apă caldă. Amestecaţi totul până obţineţi o pastă. Înainte de aplicarea acestei paste, ungeţi locul cu puţin ulei, pentru a nu favoriza apariţia iritaţiilor la nivelul pielii. Cei cu pielea sensibilă vor aplica mai mult ulei şi eventual vor reduce cantitatea de pulbere aplicată. Lăsaţi să acţioneze 5-15 minute, în funcţie de sensibilitatea pielii.

4. Intern, luaţi pulbere de gheara diavolului (harpagophytum), câte o jumătate de gram, de trei ori pe zi. Dacă însă durerea are o intensitate crescută, puteţi creşte doza de pulbere până la un gram pe zi. De asemenea, luaţi Boswellia sau Guggul (o jumătate de gram de trei ori pe zi) – răşini indiene indicate în cazul afecţiunilor articulare, musculare sau nervoase.

5. Evitaţi să faceţi efort o anumită perioadă de timp, până la vindecarea completă a nevralgiei şi încă puţin după aceea. Singurele exerciţii recomandate sunt cele de stretching, care să includă zona respectivă. Acestea vor fi efectuate lent, fără a forţa.

6. Evitaţi să staţi în curent sau frig, în special după realizarea acestei proceduri, dar şi în restul timpului. Eventual, în timpul somnului, dor­miţi pe o pernă electrică pentru a menţine caldă zona afectată.

Indian Herbal vă poate pune la dispoziție produse, pe bază de plante medicinale, care vă pot ajuta. Astfel, Arto Protect, Guggul Formula și Artifort sunt aliați de nădejde, naturali, fără efecte secundare nedorite, fără chimicale.