· Realizaţi īn fiecare seară băi de şezut cu apă fierbinte, atāt cāt puteți suporta, īn care adăugaţi sare grunjoasă şi cāteva picături de ulei de ienupăr (doi pumni de sare la zece litri de apă). Apoi staţi īn pat, acoperit cu o pătură groasă, minim 30 de minute.
- Din două īn două ore (cu excepţia orelor de somn), luaţi un amestec de uleiuri volatile de cimbru, busuioc, pin, eucalipt şi tea-tree (cāte o picătură), tincturi de propolis şi de răşină (cāte 30 de picături) şi o lingură de miere. După 2-3 zile, reduceţi numărul administrărilor la 3 pe zi.
- Evitaţi alimentele uscate, prea sărate şi carnea. Măresc concentraţia de acid uric īn sānge, amplificānd durerea şi usturimea īn timpul micţionării.
- Evitaţi frigul şi umezeala, mai ales la picioare, īn zona bazinului şi cea lombară. Menţineţi căldura constantă īn aceste zone, prin purtarea de şosete groase și lenjerie de corp gen maieu, care să vă protejeze spatele.
- Consumaţi suficiente lichide, neapărat calde, de preferinţă infuzii de plante: urzică, mesteacăn, colţii babei, frunze de nuc. Fructele de ienupăr sunt de asemenea recomandate, mai puțin femeilor īnsărcinate sau persoanelor cu probleme renale mai grave.
- Dacă vă īmbolnăviți frecvent de această boală, acordați o atenție sporită stării de spirit. Recurenţa apare mai ales pe fondul stărilor de supărare, irascibilitate, frică, frustrare, neīmplinire, certuri sau nemulţumiri legate de cuplu. Vindecarea completă depinde și de rezolvarea acestor probleme.
- Pentru igiena intimă, folosiţi doar substanţe sută la sută naturale, de exemplu un amestec de făină de năut sau linte cu puţină pulbere de turmeric. Amestecaţi-le cu apă pentru a forma o pastă și apoi le puteți folosi. Săpunurile, chiar şi cele pentru copii, nu sunt sută la sută naturale, deoarece īn procesul de fabricaţie se adaugă sodă caustică.
- Cānd apare nevoia de a urina, mergeţi imediat la toaletă. Suprimarea acesteia poate cauza probleme urinare.