Doua picaturi de suc proaspat obtinut din frunze de coriandru, puse in nas, opresc sangerarea nazala (epistaxis), iar puse in ochi, reduc senzatiile de arsura, mancarime, inrosire si scurgeri purulente ce apar in cazul conjunctivitei. Gargara cu decoct de seminte este foarte utila in stomatita.
Intern, folosit sub forma de pulbere administrata sublingual sau condiment adaugat in mancare, coriandrul este un bun digestiv, detoxifiant, util mai ales in anorexie, dispepsie, diaree, dizenterie.
Pentru copii, pulberea de seminte de coriandru amestecata cu miere da rezultate bune in cazurile de paraziti intestinali. Folosit impreuna cu pulberea de ghimbir, este excelent impotriva febrei si, totodata, reface capacitatea digestiva.
Decoctul de coriandru si lemn dulce reduce bronhospasmele in tuse. Maceratul la rece din seminte de coriandru in care s-a adaugat una-doua lingurite de zahar brun este eficient in cazurile de disurie (urinare dureroasa) mai ales atunci cand aceasta se manifesta prin senzatie de arsura.
Pentru eliminarea pietrelor la rinichi, intr-un pahar de lapte de capra caldut se adauga pulbere de seminte de coriandru cu miere si macerat de coltii-babei.