Uneori, în timpul călătoriilor, mai ales al celor mai lungi (mai multe ore sau chiar mai multe zile), ne putem confrunta cu diverse simptome, care mai de care mai neplăcute: stare de oboseală (generală sau parţială), senzaţie de uscăciune în organism, balonare, constipaţie, dureri de cap, somnolenţă etc. Refacerea după o asemenea călătorie poate dura ceva mai mult timp.
Iată ce puteţi face pentru a vă simţi cât mai confortabil pe parcursul unei asemenea călătorii, dar şi pentru a vă reveni mult mai repede după. Sunt recomandări care se adresează în special persoanelor care prin natura profesiei lor petrec mult timp “pe drum” (şoferi, piloţi, stewardese).
• Pe parcursul călătoriei, consumaţi doar apă caldă, eventual în care aţi adăugat miere şi ghimbir. Apa caldă hidratează mult mai uşor decât cea rece deoarece se digeră mult mai repede, făcând astfel să dispară senzaţia de uscăciune. În plus, previne instalarea balonării şi a senzaţiei aferente de disconfort.
În medicina indiană se afirmă că deplasările pe distanţe foarte lungi provoacă automat instalarea balonării, aceasta fiind accentuată de consumul hranei predominant uscate.
• Ideal ar fi să aveţi la îndemână un amestec de plante, sub formă de pulbere măcinată fin cu ajutorul unei râşniţe de cafea. Luaţi câte o linguriţă din acest amestec, de 3 ori pe zi, împreună cu apa caldă menţionată mai sus. Amestecul poate fi făcut din: tărâţe de psylium, fenicul, lemn dulce, nalbă, flori de salcâm. Veţi simţi un plus de energie, care vă va alunga starea de oboseală.
• Un alt remediu pe care este bine să-l aveţi la îndemână este o sticluţă cu ulei de susan, cu care să vă masaţi din când în când fruntea. De asemenea, puneţi câte două picături în fiecare nară pentru umezirea mucoasei nazale. Acest mic tratament are două beneficii majore: hrăneşte sistemul nervos, reîmprospătând organele de simţ şi ajută la o mai bună relaxare.
• Şoferilor care conduc pe timp de noapte, dar nu numai lor, li se recomandă să ia în fiecare zi câte 1-2 linguriţe de unt clarifiat. Este un foarte bun tonifiant al ochilor, iar dacă este luat pe o perioadă suficientă de timp, chiar îmbunătăţeşte vederea nocturnă.
• Muzica pe care o ascultaţi în timp ce conduceţi este foarte importantă. Dacă este prea lentă vă poate conferi o stare de somnolenţă, iar dacă este prea alertă poate deveni deranjantă, obosind sistemul nervos. De aceea, este recomandat ca, îndeosebi pe anumite porţiuni mai dificile ale drumului, să alegeţi anumite melodii care favorizează procesul de atenţie şi concentrare şi dinamizează sistemul nervos, fără însă a-l obosi. De exemplu, piesele alerte de muzică simfonică.
• Şoferii şi piloţii pot beneficia enorm în urma administrării produsului Mental Herbal. Acesta optimizează procesul de atenţie şi capacitatea de concentrare, mărind rezistenţa în situaţiile de efort intelectual prelungit.