Pentru tratarea parazitilor intestinali, va prezentam in cele ce urmeaza, un procedeu simplu care se poate realiza in doua zile, folosind doar remedii naturale.

In dimineata primei zile efectuati un automasaj cu ulei pe tot corpul, timp de 15 minute, dupa care faceti un dus sau o baie fierbinte. Mai tarziu, pe parcursul zilei, urmariti sa beti jumatate de litru de lapte cu zahar brun. Laptele este o hrana buna pentru parazitii intestinali, insa scopul este acela de a-i ajuta sa creasca intr-o prima faza pentru ca apoi sa fie eliminati mai usor.

Noaptea trebuie sa va odihniti bine, somnul sa fie unul de calitate. In niciun caz nu petreceti noaptea fara a dormi.

A doua zi se trece la tratamentul propriu-zis. Este mai bine sa va planificati aceasta zi in week-end, pentru a nu fi nevoiti sa iesiti din casa.

Dimineata, imediat dupa trezire, urmariti sa eliminati urina si scaunul. Este foarte important sa nu mancati absolut nimic. Efectuati masajul cu ulei si dusul sau baia fierbinte. Imediat dupa aceasta, faceti o clisma cu 150 ml decoct de busuioc indian sau/si vidanga (planta indiana al carei efect principal este acela de a elimina parazitii), 25 ml ulei de ricin, o lingurita de sare si un sfert de lingurita de bicarbonat de sodiu. Amestecul trebuie sa fie caldut.

Daca in timpul realizarii clismei apare nevoia de a merge la toaleta, atunci intrerupeti clisma, dupa care reluati-o, avand grija ca lichidul sa fie in continuare caldut. Dupa terminarea clismei, daca nu apare nevoia stringenta de a elimina continutul, ramaneti intinsi pe spate o perioada cuprinsa intre 5 si 45 de minute, dupa care neaparat mergeti la baie pentru eliminare.

La 30-60 de minute dupa incheierea clismei puteti servi prima masa, care trebuie obligatoriu sa fie alcatuita din terciuri de cereale. De fapt, acesta este singurul aliment admis pe parcursul intregii zile. In terciuri se vor adauga condimente (usturoi, piper lung, piper nergu) si separat se va lua Vidanga cu miere, sau vidanga cu miere si triphala (pana la 5 grame de amestec).

Dupa-amiaza, se va bea un amestec caldut format din 10 ml ulei de ricin si sucul proaspat stors de la una-doua portocale. Odata cu eliminarea scaunului se vor elimina si parazitii intestinali.

In saptamana care urmeaza evitati lactatele, carnea, alimentele dulci, acre, reci si frunzoasele (salata verde, spanac, loboda, patrunjel, etc). Este indicat sa nu treceti direct la hrana normala, ci sa urmati cateva zile un regim bazat in principal pe terciuri de cereale.

Continuati sa luati vidanga cu miere cate jumatate pana la un gram de trei ori pe zi, timp de cinci-sapte zile. Mai puteti lua un amestec de seminte de dolvleac, usturoi, miere si lamaie.

De asemenea, faceti bai cu plante picante, amare si astringente (papadie, anghinare, pelin, troscot, piper).

Indian Herbal oferă un produs eficient, Dizolax, care ajută la distrugerea oxiurilor și a bacteriilor, și care împiedică depunerea fungilor și a paraziților pe pereții intestinali. În plus, reduce balonarea și flatulența.