Selectează o Pagină

Pentru afecţiuni ale pielii cum sunt scabia sau leucodermia (pete albe pe piele) se aplică local o pastă obţinută din pulbere de boabe de piper negru şi ulei de susan. Această pastă, aplicată pe articulaţiile dureroase, reduce inflamaţia şi durerea. De asemenea, mai poate fi aplicată şi pe zonele unde există acnee sau furunculoză.

Persoanele ai căror dinţi au tendinţa de a se caria uşor, pot adăuga pulbere de piper negru peste pasta de dinţi, înainte de spălare. Pentru înmuierea bătăturilor, înainte de a fi scoase aplicaţi o cataplasmă din pulbere de piper negru, sare şi oţet.

Gargara cu apă călduţă şi pulbere de piper este binevenită pentru eliminarea mucusului de la nivelul gâtului, în cazul persoanelor care suferă de tuse expectorantă. În acelaşi scop se poate folosi intern pulberea amestecată cu miere de albine.

Administrat intern, piperul negru este un remediu excelent pentru tratarea anorexiei, dispepsiei, hepato şi splenomegaliei, însă trebuie luat în combinaţie cu alte plante. Se va administra cu atenţie persoanelor care suferă de gastrită, ulcer gastric sau duodenal, hemoragii.