Selectează o Pagină

Folosit intern, atât ca remediu (1-2 linguriţe dimineaţa) dar şi ca aliment (pentru salate sau sosuri), uleiul de nucă are proprietăţi reîntineritoare, regeneratoare, tonice, emoliente. Este foarte hrănitor pentru sistemul nervos, de aceea se recomandă în perioadele de efort intelectual susţinut sau pentru cei care sunt afectaţi de stres.

Este unul dintre cele mai bune remedii împotriva căderii părului şi albirii premature, însă administrarea internă trebuie să fie însoţită de un masaj sistematic al pielii capului. Îmbunătăţeşte circulaţia sângelui datorită capacităţii sale de a reda elasticitatea vaselor de sânge, reducând astfel riscul afecţiunilor cardiace.

Este o sursă bogată de vitamine şi minerale (magneziu, seleniu, fier, fosfor, zinc, calciu). Previne apariţia ridurilor, tocmai datorită proprietăţilor emoliente, care permit o elasticizare, pe lângă cea a vaselor de sânge, şi a texturii pielii. Atenţie însă, uleiul de nucă are un termen de valabilitate limitat (6-12 luni) şi, deci, odată deschis, recipientul trebuie păstrat la rece!