Selectează o Pagină

Frunzele au proprietati antispastice, antivirale, sedative, digestive si sunt foarte eficiente in tratarea indigestiei asociata sau provocata de o tensiune nervoasa, surescitare, afectiuni digestive la copii, hipertiroidism, depresie, insomnie usoara, dureri de cap, palpitatii, ajuta la scaderea temperaturii in cazul febrei, reduce senzatia de greata. Extern, se foloseste pentru tratarea herpesului, intepaturilor de insecte etc.

Uleiul esential de roinita are un efect linistitor asupra sistemului nervos central, elimina depresia, anxietatea, nelinistea, ingrijorarea, starile de isterie si panica. Ajuta la diminuarea durerilor menstruale.

El are un miros foarte placut, de aceea poate fi folosit pentru a va prepara propriul parfum de roinita: intr-un pulverizator puneti 100 ml alcool rafinat de 96 grade, adaugati 5 ml ulei volatil, agitati bine, dupa care il puteti folosi.

Puteti regla intensitatea parfumului punand o cantitate mai mica sau mai mare de ulei volatil. Trebuie insa sa tineti cont de faptul ca intensitatea mirosului va creste dupa 24 de ore de la preparare, apoi ramane constanta.