Selectează o Pagină

Folosita intern, sub forma de decoct, rocoina elimina constipatia si este eficienta in tratarea afectiunilor renale. Desi nu trebuie administrata femeilor insarcinate, imediat dupa nastere aceasta este binevenita, atat pentru stimularea lactatiei, cat si pentru imbunatatirea circulatiei si pentru efectul sau depurativ. Luata in cantitati foarte mici, stimuleaza digestia. Doza pentru uzul intern nu trebuie depasita, deoarece o cantitate prea mare de planta poate provoca voma sau diaree.

Rocoina este folosita sub forma de aplicatii externe, in special in cazul afectiunilor dermatologice caracterizate prin mancarime. Poate diminua chiar si mancarimile cele mai severe, care nu au putut fi eliminate prin folosirea altor remedii. Cataplasmele de rocoina au o eficienta crescuta in tratarea zonelor afectate de asa-numita fragilitate a vaselor de sange.

Infuzia de planta proaspata sau uscata adaugata in apa de baie, reduce inflamatiile (de exemplu cele articulare) si grabeste refacerea tesuturilor afectate. Compresele cu decoct ajuta la diminuarea durerilor reumatice precum si la vindecarea ranilor sau ulceratiilor. Spalarea ochilor cu suc proaspat stors de rocoina mentine sanatatea acestora