Selectează o Pagină

Se pune o jumatate de lingurita de miere intr-un mojar. Se ia o bucata mica de obligeana, care se freaca de fundul mojarului cu miscari circulare. Numarul rotatiilor variaza in functie de varsta copilului. Astfel, pentru copii in varsta de o luna se realizeaza cinci rotatii, iar pentru fiecare luna in plus, se mai adauga cate cinci rotatii. Prin frecare, din rizom se desprind particule mici care trec in miere, aceasta urmand sa fie administrata o data pe zi, in gura, copilului.

Administrata astfel, aceasta ajuta la dezvoltarea armonioasa a sistemului nervos al copiilor, ajutandu-i sa deprinda vorbirea mai repede si mai corect.

Intern, obligeana poate fi utilizata intr-o gama larga de afectiuni ale sistemului digestiv, nervos si respirator. Actioneaza eficient in tratarea flatulentei, a lipsei poftei de mancare, dureri abdominale, diaree etc. Are efect tonic nervos, imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare.

Extern, se pot realiza fumigatii pentru vindecarea afectiunilor respiratorii. Pentru decongestionarea sinusurilor, se vor picura cate patru picaturi de decoct de obligeana in fiecare nara. Decoctul de obligeana si camfor se foloseste pentru spalarea ranilor, pentru prevenirea infectarii acestora