Selectează o Pagină

Consumata ca atare sau folosita in masajul pielii capului (uleiul de cocos sau apa din interiorul fructului), nuca de cocos este unul dintre cele mai bune remedii pentru cresterea parului.

Uleiul de cocos, aplicat local, grabeste vindecarea ranilor sau a unor boli de piele precum eczemele. Unul dintre cele mai bune remedii anti-acnee consta in aplicarea unei paste obtinuta din pulbere de ghimbir uscat amestecata cu ulei de cocos.

Apa din interiorul nucii de cocos, consumata ca atare, elimina senzatiile de arsura din organism, febra, setea temporara excesiva si amelioreaza unele afectiuni urinare precum disuria (urinare dureroasa).

Pentru a stopa o hemoragie se administreaza apa de cocos cu zahar brun si cardamom. Fructul copt este afrodisiac, are efect tonic si de regenerare a tesuturilor, dar este mai greu de digerat.

Pentru eliminarea viermilor lati se mananca pulpa din interiorul nucii urmata la trei ore de administrarea unei doze de ulei de ricin. Dupa inca doua ore incepe eliminarea viermilor.

Medicina indiana sustine ca sucul proaspat obtinut din florile cocotierului, administrat femeilor insarcinate de doua-trei ori pe saptamana, confera frumusete pielii fatului