Selectează o Pagină

Este foarte eficienta si in insomnii. Dormitul pe o perna umpluta cu flori de lavanda dupa masarea fruntii cu ulei si consumarea unei infuzii de lavanda imbunatateste considerabil calitatea somnului. Mai mult, acest procedeu simplu ajuta si la o mai buna concentrare, reduce anxietatea, agitatia mentala si confera o stare de buna dispozitie. Este un foarte bun remediu antistres.

Uleiul volatil de lavanda este mai bland decat majoritatea uleiurilor volatile. El poate fi aplicat direct pe piele ca antiseptic ajutand la vindecarea mai rapida a ranilor si arsurilor, intepaturilor de insecte, muscaturilor sau a fisurilor anale. Poate preveni formarea de cicatrici permanente.

Durerile musculare cauzate de efort intens se diminueaza prin masarea zonei cu ulei de lavanda. De asemenea, are efect digestiv, antispastic, aromatic, tonic.

Folosit intern elimina halitoza, imbunatateste diureza si circulatia sangelui, scade tensiunea arteriala ridicata si este un calmant puternic. Extern, poate fi aplicat pe tample pentru a vindeca migrenele din cauze nervoase. Este un deliciu atunci cand se adauga in apa de baie.