Selectează o Pagină

El poate fi folosit atat extern (pentru masaj) cat si intern (ca remediu sau aliment). Folosit zilnic, confera fermitate pielii, intarzie aparitia ridurilor si are efect reintineritor. Aplicatiile locale grabesc vindecarea ranilor.

In medicina indiana, acesta se foloseste frecvent pentru gargara. Face dintii mai puternici, fortifica gingiile si distruge bacteriile care cauzeaza gingivita. In acelasi scop (dar cu efect ceva mai scazut), se poate realiza si un masaj bland al dintilor si gingiilor cu ulei de susan combinat cu sare neiodata.

Aplicat pe pielea capului, stimuleaza cresterea parului, facandu-l mai stralucitor si mai rezistent la rupere. In plus, are efect relaxant si reconfortant, diminueaza anxietatea si stresul si imbunatateste puterea de concentrare.

Crampele si durerile asociate sindromului premenstrual la femei pot fi eliminate prin masarea cu ulei de susan a zonei abdominale. El mai poate fi folosit cu succes si pentru eliminarea uscaciunii vaginale datorata menopauzei.

Cateva picaturi de ulei de susan aplicate in ochi seara, inainte de culcare, regenereaza globii oculari. Se recomanda mai ales persoanelor care petrec mult timp in fata calculatorului.