Selectează o Pagină

• Urmăriţi să luaţi masa în fiecare zi la aceleaşi ore. Dacă este necesar, puneţi o alarmă la ceas sau telefon care să vă aducă aminte de ora mesei. În general, persoanele slabe nu resimt foarte acut senzaţia de foame, de aceea deseori uită să mănânce în timpul zilei, luând prima masă în decursul după-amiezii, spre seară.

Mesele luate la aceleaşi ore “antrenează” focul digestiv. Altfel spus, creează un reflex condiţionat pentru a secreta sucurile gastrice. Astfel, atunci când se apropie ora mesei, sucurile gastrice sunt deja pregătite pentru a digera hrana, asimilarea substanţelor nutritive fiind mult îmbunătăţită.

• Una dintre tendinţele cele mai des întâlnite la persoanele care doresc să se îngraşe o reprezintă creşterea cantităţii de hrană ingerată, precum şi consumul de alimente foarte grele şi consistente.

Este greşit, deoarece “focul digestiv” nu este încă pregătit pentru a asimila alimente consistente în cantitate foarte mare. În acest fel, pot apărea probleme digestive: indigestii, greaţă, diaree, constipaţie, balonare. De asemenea, acest mod de hrănire favorizează dispunerea depozitelor adipoase în mod inestetic, precum şi formarea celulitei (în cazul femeilor).

Corect este ca această creştere a cantităţii de hrană să se facă în mod gradat, cu maxim un sfert din cantitatea consumată până în acel moment. Apelaţi la următorul truc: folosiţi farfurii mai mari, astfel impresia că mâncaţi mai mult decât aţi dori, va dispărea. Cât despre consistenţă, este mai bine să alegeţi mâncărurile hrănitoare, dar uşoare, deoarece acestea se asimilează cel mai repede.

• Pentru a câştiga în greutate, este foarte important să savuraţi alimentele în timpul mesei. Se ştie că persoanele mai “plinuţe” sunt foarte pofticioase şi se îngraşă de la o cantitate foarte mică de hrană, pe când persoanele foarte slabe abia dacă acordă importanţă gustului mâncării. De aceea, trebuie ca cel puţin o perioadă de timp să consumaţi doar alimente care vă plac foarte mult.

• Pentru a putea savura mâncarea cât mai bine, aceasta trebuie să fie cât mai gustoasă. Condimentele dau un gust delicios mâncării şi în plus stimulează digestia şi asimilarea. Alegeţi însă condimente naturale şi evitaţi aromele sintetice şi potenţiatorii de arome (în special glutamatul) deoarece sunt dăunători sănătăţii.

• Este ideal să luaţi masa cât mai des alături de un gurmand, care apreciază o mâncare bine gătită. Acest obicei vă va creşte pofta de mâncare. În plus, veţi putea observa atitudinea acestei persoane faţă de alimente şi de actul hrănirii în general, iar în timp vă veţi putea însuşi mult mai uşor această atitudine.

• Pentru ca recomandările de mai sus să dea rezultate, trebuie să vă menţineţi permanent într-o stare de spirit optimistă şi binevoitoare, evitând stresul, frustrările, supărările şi dezamăgirile. Acestea vă consumă multe resurse, atât la nivel mental şi emoţional, cât şi la nivel fizic.

Produsul Digest Complet, administrat cu 30 de minute înainte de masă, creşte pofta de mâncare, ajutând în acelaşi timp la îmbunătăţirea digestiei şi a asimilării.