Selectează o Pagină

Consumul unor combinatii de alimente incompatibile poate duce la acumularea de toxine in organism, aparitia tumorilor, stari de slabiciune, boli de piele, lipsa de energie sau chiar intoxicatii.

Trebuie evitat consumul, la aceeasi masa, a urmatoarelor combinatii de alimente:

  • Carnea animalelor domestice sau cea de peste impreuna cu: miere, zahar brun, susan, lapte, fasole neagra, ridichi, cereale germinate;
  • Alimentele acre, indiferent de natura lor, asociate cu lapte;
  • Laptele baut imediat dupa consumul de verdeturi;
  • Carnea de pasare cu lapte acru;
  • Miere, ghee, ulei de susan si apa: amestecul a doua-trei dintre acestea sau chiar toate, in proportii egale (proportiile inegale sunt permise);
  • Piperul lung (pippali) adaugat uleiului in care se prajeste pestele;
  • Alimentele proaspete, cu cele vechi si fructele necoapte cu cele coapte;
  • Laptele baut imediat dupa expunerea prelungita la soare (predispune la boli hemoragice).

Consumul acestora nu produce efecte negative imediate: persoanelor viguroase, celor cu o digestie buna sau celor obisnuite cu efortul fizic. Consumate timp indelungat, ele vor afecta serios organismul. Daca acest lucru s-a intamplat deja, sunt necesare anumite terapii de purificare a organismului.