Selectează o Pagină

Un fapt mai putin cunoscut in Occident este acela ca, pe langa remediile din plante, Ayurveda ofera si o gama larga de remedii minerale alcatuite din metale, pietre pretioase, saruri sau substante alcaline. Aceasta ramura a Ayurvedei studiaza prelucrarea mineralelor in scopul obtinerii remediilor terapeutice, puternic reintineritoare, poarta numele de RASA SHASTRA (stiinta prelucrarii mineralelor – alchimia ayurvedica).

Deoarece structura mineralelor este mult diferita de cea a constituentilor corporali ai fiintei umane, acestea nu pot fi asimilate de catre organismul uman ca atare. Metalele si mineralele trebuie prelucrate prin procedee speciale si aduse in stadiul de pulbere fina. Aceasta pulbere are o frecventa vibratorie compatibila cu cea a organismului uman, astfel incat sa fie foarte repede asimilata de tesuturi, iar actiunile terapeutice sa se produca cu rapiditate.

Metodele de prelucrare a substantelor minerale sunt adevarate procese alchimice ce trebuie respectate cu strictete. La finalul prelucrarii, substantele, care in forma bruta ar putea produce leziuni sau stari de intoxicatie, isi pierd toxicitatea fiind radical transformate si astfel dobandind proprietati curative extraordinare.

Pulberea de aur, spre exemplu, unul dintre cele mai de frunte minerale cu efect reintineritor, in Ayurveda este folosit si ca tonifiant cardiac. Imbunatateste activitatea inimii, dar si a intregului sistem respirator. Are o actiune puternica asupra sistemului nervos: hraneste celula nervoasa, creste capacitatea de concentrare, invatare, memorare, elimina stresul, anxietatea, starile depresive.

Deoarece pulberea de aur se gaseste doar in India, fiind mai greu de procurat in tara noastra, iata o alternativa aproape la fel de eficienta: apa medicinala de aur. Pentru obtinerea acesteia este nevoie de o bucata de aur de cea mai inalta puritate (24 karate/puritate 99,99%). In niciun caz nu folositi bijuterii pentru acest procedeu. Puneti aceasta bucata de aur intr-o cantitate de 16 ori mai mare de apa plata sau de izvor (la 10 grame aur se pun 160 ml apa). Puneti pe foc mic si lasati pana cand se evapora trei sferturi din lichid si ramane doar un sfert. Depozitati-l apoi intr-un vas de sticla si luati cate una-doua lingurite pe zi. Este recomandata folosirea pe termen foarte lung, si se poate administra incepand inca de la varsta de trei ani.

Apa medicinala de aur este unul dintre cele mai bune remedii pentru intarirea sistemului imunitar, fiind de un real folos mai ales copiilor cu probleme respiratorii frecvente (raceli, bronsite, amigdalita, etc), dar si pentru o buna dezvoltare intelectuala. Folosita sub forma de colir, ea mareste activitatea vizuala, face ochii mai sanatosi si privirea mai stralucitoare.